Welkom Nederlands

Skating in Alberta!

Hallo, een update vanuit Edmonton Alberta.  

Heb je zin om bij ons in Canada te ervaren hoe de winters tijdens de elfstedentocht waren in Nederland?

Wij organiseren ieder jaar een winterevenement gedurende twee weken met een uitgebreid programma, voor ieder wat wils, maar voor de Nederlanders zijn waarschijnlijk de schaatsevenementen het meest interessant.

Wij schaatsen hier in Alberta iedere winter op natuurijs en hebben meerdere schaats evenementen.

We hebben voor het festival weer een aantal sponsors bereid gevonden ons te helpen en de Nederlandse roots zijn te herkennen: Sid Braaksma van Northgate, KLM, Mammoet en de Nederlandse Club  helpen ons naast vele andere sponsors weer uit.

Naast het schaatsen kun je genieten van sneeuwsculptures, heritage. We hebben dit jaar helaas geen races in Sylvan Lake, hopelijk weer volgend jaar.

We schaatsen op natuurijs in Hawrelak park in en gebruiken een Zamboni in Edmonton om de baan voor de races (1km loop rond twee eilandjes op het meer) en de korte baan strip (160m) zo goed mogelijk te prepareren.

De winnaars van de Korte Baan races in 2016  waren Jessica Gregg en Gilmore Junio, Gilmore had zoals je misschien weet ook de korte baan races voor de eerste editie van de Zilveren Bal in Leeuwarden gewonnen.

In 2017 hebben we helaas de  races moeten cancellen vanwege te warm weer, dat is de eerste keer in 27 jaar dat het gecancelled is vanwege te hoge temperaturen.

Races de we in 2018 organiseren:

10 February

  • 9:30am 1 Hour Skate Race
  • 10:45am 5km Skate Race
  • 11:15am 1km Skate Race
  • 11:30am 1km All Comers Skate Race

11 February

  • 9:00am 10km Skate Races
  • 2 pm: Kortebaan races

18 Februari organiseren we een winter triathlon, schaatsen hardlopen en cross country skieen. Als je interesse hebt kunnen we je vast wel helpen om skies te vinden als je die niet hebt.

Er is een rechtsreekse verbinding met KLM naar Edmonton! 8 uur in een KLM vliegtuig en je kunt genieten va de winter.

Als je zin hebt om te komen kan je dat combineren met schaatsen op de Victoria oval, een van de mooiste buitenbanen in Canada, een skitrip naar Jasper, Banff of Lake Louise, crosscountry skieen kan ook in Edmonton en omgeving. Blackfoot, Elk Island  en Strathcona Wilderness Park zijn fantastisch mooie  parken om skies onder te binden en van de winter te genieten.

Calgary is ook vlakbij en daar kan je natuurlijk op de Olympic Oval schaatsen.


Harm de Groot
President Silver Skate Festival

Silver Skate

The mission of the Silver Skate Festival Society is to provide a free family-oriented winter celebration blending sport, recreation, arts and culture, showcasing various skating disciplines and promoting outdoor activities in Alberta.

ADVERTISEMENT

Log in

fb iconLog in with Facebook
create an account