Welkom Nederlands

Schaatsen in Alberta!

Hallo, een update vanuit Edmonton Alberta.

Heb je zin om bij ons in Canada te ervaren hoe de winters tijdens de elfstedentocht waren in Nederland?

Wij organiseren ieder jaar een winterevenement gedurende twee weken met een uitgebreid programma, voor ieder wat wils, maar voor de Nederlanders zijn waarschijnlijk de schaatsevenementen het meest interessant.

Wij schaatsen hier in Alberta iedere winter op natuurijs en hebben meerdere schaats evenementen.

We hebben voor het festival weer een aantal sponsors bereid gevonden ons te helpen en de Nederlandse roots zijn te herkennen: Sid Braaksma van Northgate, Mammoet en de Nederlandse Club  helpen ons naast vele andere sponsors weer uit.

Naast het schaatsen kun je genieten van sneeuwbeelden en  we hebben ook een deel van het festival wat we wijden aan de historie van Canada. We schaatsen op natuurijs in Hawrelak park in en gebruiken een Zamboni in Edmonton om de baan voor de races (1km loop rond twee eilandjes op het meer) en de korte baan strip (160m) zo goed mogelijk te prepareren.

Het weekend van de 9e en de 10e worden de schaatswedstrijden georganiseerd, het weekend daarna (16,17 en op Family Day) kan je meedoen aan een wintertriathlon, fatbike racen en of snowshoe racen.  Zie de website onder sports events voor registratie voor de wedstrijden.

Er is een rechtsreekse verbinding met KLM naar Edmonton! 8 uur in een KLM vliegtuig en je kunt genieten van de winter.

Als je zin hebt om naar Edmonton te komen kan je dat combineren met schaatsen op de Victoria oval, een van de mooiste buitenbanen in Canada, een skitrip naar Jasper, Banff of Lake Louise, crosscountry skieen kan ook in Edmonton en omgeving. Blackfoot, Elk Island  en Strathcona Wilderness Park zijn fantastisch mooie  parken om skies onder te binden en van de winter te genieten.

Calgary is ook vlakbij en daar kan je natuurlijk op de Olympic Oval schaatsen.

Hopelijk tot ziens,

Harm de Groot
President Silver Skate Festival

Silver Skate

The mission of the Silver Skate Festival Society is to provide a free family-oriented winter celebration blending sport, recreation, arts and culture, showcasing various skating disciplines and promoting outdoor activities in Alberta.

THANKS TO OUR PARTNER
CLICK IMAGE TO VISIT

Log in

fb iconLog in with Facebook
create an account