The Festival

Skating in Alberta!


Hallo, een update vanuit Edmonton Alberta.  

Heb je zin om bij ons in Canada te ervaren hoe de winters tijdens de elfstedentocht waren in Nederland? Wij schaatsen hier in Alberta iedere winter op natuurijs en hebben meerdere schaats events. We hebben ook weer in 2016 in November en December geschaatst op meren hier in Alberta. De sneeuw was wat later zodat we meer tijd hebben gehad om op natuurijs te kunnen schaatsen. 

We hebben voor het festival weer een aantal sponsors bereid gevonden ons te helpen en de Nederlandse roots zijn te herkennen: Sid Braaksma van Northgate, KLM, Mammoet en de Nederlandse Club  helpen ons naast vele andere sponsors weer uit.

We hebben dit jaar helaas geen races in Sylvan Lake, dus de Alberta Skating week van vorig jaar is dit jaar beperkt to Edmonton.
We schaatsen op natuurijs in Hawrelak park in de river valley in Edmonton en gebruiken een Zamboni in Edmonton om de baan voor de afstand races (1km loop rond twee eilandjes op het meer) en de korte baan strip (160m) zo goed mogelijk te prepareren.

De winnaars van de Korte Baan races in 2016  waren Jessica Gregg en Gilmore Junio, Gilmore had zoals je misschien weet ook de korte baan races voor de eerste editie van de Zilveren Bal in Leeuwarden gewonnen.

Races dit jaar zijn:
18 Februari: 1 uur race waarbij de totale afstand die je in een uur kan schaatsen wordt geklokt en we organiseren die dag ook een 1km en 5km race
19 Februari: organiseren we een 10km en de Korte Baan (160m) races
We hebben ook een winter triathlon, schaatsen, skieen en hardlopen.

Je kunt rechtstreeks met KLM van Schiphol naar Edmonton vliegen, dat is een perfekte verbinding!

Als je zin hebt om te komen kan je dat combineren met een skitrip naar Jasper, crosscountry skieen in Edmonton en omgeving.  

Je kunt inschrijven op de dag van het event, maar de voorkeur is om on line te registreren op deze website. (Goedkoper ook)

Hotels in Edmonton zijn geen probleem, voldoende mogelijkheden. En hou je van skiën dan zijn Jasper, Banff en Lake Louise dichtbij.

Het Silver Skate Festival is ook een mooi festival om met de familie te bezoeken, zie de website voor meer details van het ijskasteel, sneeuw en ijssculpturen (we hebben ook een Nederlands artiesten paar dat vaak deelneemt aan de sneeuw sculptuur competitie). De meeste events zijn gratis en vorig jaar hadden we meer dan 100.000 bezoekers om een idee te geven van de grootte van het event. 

Meer met foto’s en video’s:
www.silverskatefestival.org
http://www.sylvanlakeicemarathon.com

Meer info over schaatsen in Canada:
http://www.marathonskating.org/index.html

Als je geïnteresseerd bent maar wil je meer info, dan kan je me mailen: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Harm de Groot
President Silver Skate Festival

Edmonton Arts Council Canadian Heritage Alberta Foundation for the Arts Alberta Lottery Fund The City of Edmonton Mammoet Northgate Industries Ice Castles Patcher Energy 92.5 Fresh Radio Global Edmonton Pattison Outdoor Advertising

Log in

fb iconLog in with Facebook
create an account